In English
Välkommen till Stefan Zenkers hemsida!

 

Hej!

Den här "sajten" innehåller mina minnen och lekmannamässiga funderingar och spekulationer i skilda ämnen. Specialisering är något för insekter!

Jag är 84 år och gick i pension 2005. Vid min ålder bör man akta sig för att börja en mening: "Jag minns...". Men jag skriver för mitt eget nöjes skull, och om det bara lockar tolv läsare - än se'n? (Citat från PZ Myers.)

  • Jag föddes i Dresden i Tyskland 1940. Tysk pappa, svensk mamma. Har bott i Sverige sedan 1944. Det gör mig strängt taget till "invandrare". Viktigare för mig är att det räddade mig från att brinna i eldstormen vid bombningen av Dresden i februari 1945.
  • Jag är civilingenjör från K. Tekniska högskolan, teknisk fysik, och har arbetat som rymdingenjör vid Rymdbolaget hela mitt yrkesverksamma liv. - Det är förresten inte sant, vad som sägs om ingenjörer, att de skulle vara tråkiga. Vi har bara tråkiga intressen!
  • "Flower-power"-året 1966-67 tillbringade jag som "graduate student" vid Stanford-universitetet.
  • Gifte mig med Araguacema Valente 1992 efter många års ungkarlsliv. Hon kommer från Brasilia, Brasiliens huvudstad. Vi har två barn födda 1993 och 1996. De har svenskt, tyskt, holländskt, italienskt och portugisiskt påbrå. Araguacema har också en vuxen dotter som är gift och bor i Egypten.
  • Jag har gjort mer än 200 tjänsteresor till Paris.
  • Ingen i min släkt har stigit högre eller sjunkit djupare. (Det är tyvärr bara bokstavligen sant: Jag har flugit med Concorde, klättrat i Alperna och dykt i Söderhavet.)
  • Svensk skolungdomsmästare i schack 1957. Men nu är jag bara en medelmåttig spelare på Internet Chess Club. (Pseudonym: "Sueco".)
Klicka för att förstora
  Senast ändrat eller kontrollerat den 15 maj 2024. Ansvarig utgivare och webmaster: Stefan Zenker (se "Kontakt").  

Hemsida
Nyheter
Galleri
Curriculum Vitae
Araguacema
Christofer
Kerstin Amanda

Rymd (eng)

Istider och växthusgaser
Historia
Tedas historia
Liber 1932-1999
Släktträd
Litteratur (eng)
Schack (eng)
Cykling
Sport
Webb-tips
Roliga citat (eng)
Kontakt