Brev frĺn Gunhild af Sillén den 22 september 1954

Odaterat, men datum kan bestämmas via morfar Elofs dagbok. Brevet riktar sig till Erik (10 år), men övergår snart till Märta. Framgår även av radavstånd och läslighet. /SZ

Kära lilla älskling!

Till din struntnamnsdag [Gerhard-dagen den 24/9] sänder jag dig en liten hälsning! Jag har i dag och i natt o. förresten i går med varit lite dålig, så jag har legat till kl. 3, för Hedvig är ledig i dag. Jag har ej varit till stan något, så du får hålla till godo med fikonen, som jag köpte i Uppsala i tisdags.

Vi väntar nu på att få besked om att få en murare vilken dag som helst, om han kommer kan vi nog ej komma om lördag, för då är det kallt i huset o. Eva o. vi måste bo i södra rummen med kakelugnar. Här regnar o. skvätter det o. morfar släpar med att sätta upp blandsäden, som först nu blivit slut. Sen blir det samma visa med fröet. Vi ha fått 16 mm. sen i måndags kväll och på vårvetegärdet är det så blött, så de tror inte det ska bära skördetröskan!

I dag skulle jag varit på syförening hos Köndell, men jag ringde återbud. I morgon kväll är vi bjudna med Köndell o. en adjunkt Carlebo, som är studentkamrat med Köndell o. vars fru är kollega till Signe, till Signe Andersson på "smörgåsar". Få se om jag känner mig upplagd att följa med. Brandstodsbolaget sa i telefon i går, då jag ringde o. frågade om vi kunde få uppskov till våren, om sotarn utfäste sig att komma var tredje vecka och sota: Jag skulle inte våga sova en natt där! Så han ville inte ta något ansvar o. då erbjöd sig sotarn att skaffa en murare omedelbart innan det blir kallare.

Tänk att Hedvig sa, att hon talt med Rosa om att hon tycker "Herr af Sillén" såg så trött o. dålig ut, och Knut Södergran o. veterinär Pettersson ha sagt detsamma, så jag är så ledsen. Jag ger honom ost o. kex med mycket smör på om kvällarna o. gräddfil till tolvan.

Få se om vi få träffas. Om murarn kommer, kan jag nog ej komma om måndag heller. Hälsa den riktiga Gerhard, att jag beställt en present åt honom i Upsala, men vet ej om den kommer i tid. Må gott och hälsa alla dina kära o. var rädd om dig.

Kuss från din
mormor.

Ansvarig utgivare: Stefan Zenker, www.zenker.se

 
Till Liber hemsida  
Senast ändrat eller kontrollerat den 12 augusti 2014.